CÍMLAP   BELFÖLD   KÜLFÖLD   SPORT   GAZDASÁG   KULTÚRA   NŐK   TV   MENÜ   TURIZMUS   BRÓKER   FILM   18 + 

 

Adatigénylésért és a szállások adatlapjának bővítéséért hívják a következő telefonszámot : 0036 30 406 8169

Bosznia-Hercegovina egészségügye

Bosznia-Hercegovinába nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket mégis ajánlja: diftéria, tetanusz, hepatitis A és B. Nagyobb természetjárásra készülőknek kullancsencephalitis, fokozottan veszélyeztetett utasok számára pedig tifusz elleni vakcinára is érdemes áldozni.

További info: www.oek.hu

Egészség- és járványügyi szempontból az ország biztonságosnak tekinthető, amennyiben betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat. Járvány vagy nagyobb arányú fertőző betegség nem fordult elő az utóbbi években.

Az elmúlt években a pénz- és gyógyszerhiánnyal küzdő, hiányosan felszerelt kórházak mellett megjelentek modern műszerekkel felszerelt magánorvosi rendelők, ahol igen hatékony és magas színvonalú gyógyítás folyik. Az ellátásért azonban nyugat-európai árszínvonalon kell fizetni. Ajánlott tehát mindenre kiterjedő utasbiztosítás megkötése még az utazás előtt.

A folyóvíz iható, az ellenőrzöt húsáru, baromfi, hal, gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a boltokban kaható tej és tejtermékek biztonságos élelmiszerek, nyugodtan fogyaszthatóak. Tenger gyümölcseiből azonban csak megfelelő hűtőlánccal rendelkező bevásárló-központokban vásároljunk, hiszen csak itt kaphatunk garantáltan friss árut.

Az ország déli részén, Mosztár környékén, a hegyi fennsíkokon és szurdokokban két viperafajta is honos. Bár ezek az állatok a nappalt rendszerint pihenéssel töltik, a nyári nagy melegben és a párzási időszakban különösen agresszíven viselkenek, ha valaki behatol a területükre. Kígyómarás esetén két órán belül orvosi ellátásra van szükség, hiszen e kígyók mérge életveszélyes!

Ugyancsak a déli országrészben elterjedt mérges pók, a fekete özvegy”.  Csípése halálos kimenetelű lehet, ennek elkerülése végett a marást követően szintén két óra áll rendelkezésre, hogy orvosi segítséget kérjünk!
 
Szállás © 2014 Pólus Média Hirdessen nálunk Médiaajánlat. Szerkesztőség: Kattints ide!

Belföld, Külföld, Sport, Gazdaság, Kultúra, Nők és Bulvár, Napi Menü, TV Műsor, Turizmus, Brókerpont, Online Filmek, Felnőtt tartalom